Vardag

Vecka 18 och rörelser

Godkväll!

Nu börjar jag känna av att jag är gravid på riktigt. Min foglossning/ischias känner jag numera dygnet runt, inte bara när jag jobbar och går långt. På nätterna vaknar jag av en molande värk i ländryggen och vid lyft och långa promenader är det en skarp smärta som strålar ned i högra skinkan. Inte alls kul! Jag hoppas verkligen inte att det blir värre… Någon som har tips på vad man kan göra åt det? Borde man vila så mycket som möjligt eller är det bättte med rörelse trots smärtan?

En lite roligare grej är dock att jag börjar känna bebisen! Magen växer varje dag och nu kan jag känna små rörelser. Till en början var det väldigt diffust och jag trodde bara att det var tarmrörelser eller gaser. Men nu känns det ungefär som att jag har en liten fisk i magen som sprattlar till ibland. Så mysigt! Ni som är eller har varit gravida, i vilken vecka började ni känna de första rörelserna? Jag går in i vecka 18 imorgon.

Släng gärna iväg en kommentar. Är så nyfiken på hur andra haft det under sina graviditeter!

Godnatt och puss!

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Ie Frisén
  augusti 15, 2018 at 9:01 e m

  Vad du gör, rör på dig om barnmorskan inte säger annat. Man blir mer stel annars så smärtan blir värre. Min ”fisk” var kännbar efter 11 veckor även om alla sa det inte var möjligt. Men hon har ju varit aktiv så länge jag känt henne.☺️. Önskar er verkligen all lycka med det som kommer och det är ju inte så rosenrött att vänta och föda barn. Men belöningen är värd mödan💖

  • Reply
   mimmi
   augusti 16, 2018 at 5:35 f m

   Tack för det svaret Ie! Ja jag misstänkte att rörelse var bäst, brukar ju vara så vid ryggont oht. Men ska bli skönt ändå att jobba med annat under hösten. Stall jobb blir lite väl tungt.
   Oj det var tidigt! Men häftigt! Så mysigt ju 😍

  Leave a Reply