Mat

Ljummen potatissallad

Hej på er!

Idag har jag jobbat. Just nu jobbar jag på ett stall som stallskötare och turridningsledare. Ett underbart jobb på många sätt men även tungt, vilket jag börjar känna av nu då jag fått foglossning, eller om det är ischias. Otroligt ont gör det emellanåt! Sambon får massera mig nu ikväll.

När det är såhär soligt och hett väder som det varit länge klarar jag knappt av att få i mig varm mat. Då är denna sallad helt perfekt! Gjorde den till middag nu ikväll och den blev supergod! Se receptet nedan. Ingredienserna kan man variera lite som man vill, exempelvis skulle det passa jättebra med svarta oliver, kapris eller sparris.

Detta behöver du:

Färskpotatis

Isbergssallad

Grönkål (jag köpte färdigsköljd i påse)

Ett knippe rädisor

En purjolök

Körsbärstomater

Dijonsenap

Olivolja

Vit balsamvinäger

2 klyftor vitlök

Salt och peppar

Gör såhär:

Koka så mycket potatis du vill ha med skalet på. Skär bitar och blanda ned övriga grönsaker i en stor skål. När potatisen kokat klart, skär dem i mindre bitar och lägg i skålen.

Dressing:

Blanda 4 matskedar olivolja med 2 matskedar balsamvinäger. Klicka i två teskedar dijonsenap och pressa med vitlöksklyftorna. Lite salt och peppar. Rör om med en gaffel. Jag hade även i lite hackad färsk basilika i dressingen för en extra touch! Häll dressingen över potatissalladen och blanda om. Klart att servera!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Anki
  augusti 7, 2018 at 7:48 e m

  En sån härlig sallad. Viktigt med mycket vitaminer nu när du har svårt för att känna hunger. Mitt tips på Gaspacho är också värt att pröva. Till den fetaost. Det tar jag varje dag….

 • Reply
  Anna Rosendahl
  augusti 7, 2018 at 7:55 e m

  Mums!👌

 • Leave a Reply